RO
EN

Ion Moraru,
„Pustiirea. Treptele infernului. Fata cu miros de busuioc”

„Pustiirea. Treptele infernului. Fata cu miros de busuioc”. Trilogia auto-biografică a lui Ion Moraru

Comandați pe Amazon Ion Moraru „Pustiirea. Treptele infernului. Fata cu miros de busuioc”Comandați cartea pe Amazon

Descărcați Pustiirea. Treptele infernului. Fata cu miros de busuiocDescărcați textul integral

Ion Moraru s-a născut în 1929, în Mîndîc, Basarabia. După ocuparea Basarabiei de către URSS, a făcut parte din organizația anti-sovietică „Sabia Dreptății” din cadrul mișcării de rezistență „Arcașii lui Ștefan”. În 1947, la 18 ani, a fost arestat, iar în 1950 a fost condamnat la 25 de ani închisoare, dintre care 10 ani muncă silnică. După 1956, a fost eliberat în urma unui decret al Prezidiului Sovietului Suprem al URSS de eliberare a deținuților politici.

După căderea comunismului, Ion Moraru a publicat trilogia auto-biografică „Pustiirea. Treptele infernului. Fata cu miros de busuioc”, care stă alături de celelalte cărți ale izbânzilor demnității românești în fața colosului sovietic precum 20 de ani în Siberia a Aniței Nandriș-Cudla, Pătimiri și iluminări din captivitatea sovietică a lui Radu Mărculescu ori mărturiile adunate în volumul Să nu ne răzbunați de monahul Moise de la Mănăstirea Oașa.

Cartea a fost tipărită la Mănăstirea Putna nu doar pentru că membrii organizației „Arcașii lui Ștefan cel Mare” s-au așezat sub acoperământul Sfântului Voievod, ci și pentru că în ea găsim oglindite, în oameni din epoca noastră, virtuțile Măriei Sale. Găsim demnitate, dragoste de neam, dragoste de țară, dragoste de credința străbună.

Ediția de față reproduce prima ediție publicată la Mănăstirea Putna în Anul Centenar 2018 și beneficiază, în plus, de câteva texte cu valoare testamentară ale autorului.

Urmăriți un interviu cu Ion Moraru realizat de TVR Moldova, în care scriitorul vorbește despre demnitate, despre dragostea de neam și țară, despre dragostea față de credința străbună, valori pe care le-a apărat cu prețul libertății sale.Sus