RO
EN

Evenimente - 2022

Cuvânt de mulțumire și recunoștință
Ajutor pentru refugiații din Ucraina
Dăruiți 3,5% din impozit!


Cuvânt de mulțumire și recunoștință

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
După toate aceste zile pline de încărcătură emoțională, se cuvine să aducem mulțumiri și recunoștință celor care și-au manifestat empatia față de cei refugiați din calea conflictelor armate din Ucraina și au fost solidari cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în lucrarea de ajutorare.

Toate aceste acte de binefacere s-au bazat pe sprijinul dumneavoastră, al celor care ați donat diverse bunuri, precum alimente neperisabile, pături, lenjerii, saltele, perne, pilote, jucării, medicamente, cartele telefonice cu minute sau credit, produse pentru igienă personală (în special pentru femei și copii) sau chiar produse de menaj, dar și celor care ați sprijinit financiar prin virament bancar.

Mulțumim deopotrivă celor care au oferit spații de cazare și transport, tinerilor voluntari de la cele două puncte de asistență, gara Burdujeni și punctul vamal Siret, dar și voluntarilor traducători.

Totodată, dorim să aducem mulțumiri autorităților locale pentru necesara și fructuoasa colaborare în gestionarea situației generată de afluxul mare de refugiați și Conducerii Regionalei CFR Călători, pentru susținerea oferită.

Nu în ultimul rând, aducem mulțumiri preoților și ostenitorilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și tuturor preoților din cuprinsul Patriarhiei Române și din afara țării.

Eforturile noastre nu se opresc aici, fapt pentru care, în continuare, ne puteți sprijini prin donații de bunuri materiale, dar și prin virament bancar în conturile de lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014 și euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110, titular Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

De asemenea, produsele pe care doriți să le donați, le puteți aduce la Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți”, Str. Calea Bucovinei, nr. 201, Rădăuți, jud. Suceava, CP 725400, telefon: 0330 566 441.


Sus


Ajutor pentru refugiații din Ucraina

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților caută în permanență să sporească ajutorul acordat cetățenilor ucraineni care, din motivele prea bine cunoscute, se refugiază la noi în țară. Am oferit spații de cazare, masă caldă, transport și asistență, tuturor celor care ne-au cerut ajutorul. Am asigurat permanența în două puncte de interes: la punctul vamal Siret și la gara Burdujeni, unde, voluntari vorbitori de limbă ucraineană, au oferit pachete cu mâncare, cazare sau transport.

Acum, mai mult ca oricând avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră, pentru a putea susține demersurile începute. Pentru susținerea concretă am deschis un cont
✅în lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014,
✅în euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110.
✅titular Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
cu mențiunea sprijin refugiați Ucraina.

Puteți trimite alimente neperisabile sau alimente de tip conservă. De asemenea ne puteți sprijini și cu bunuri: pături, lenjerii, saltele, perne, pilote, jucării, medicamente, cartele telefonice cu minute sau credit, produse pentru igienă personală (în special pentru femei și copii) sau chiar produse de menaj.

Locația unde pot fi aduse toate acestea pentru a fi donate este:
Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți” Calea Bucovinei, nr. 201
Rădăuți, jud. Suceava, 725400
Telefon: 0330 566 441

Orice spațiu de cazare disponibil, pe care doriți să-l puneți la dispoziție familiilor refugiate, vă rugăm să ni-l transmiteți. Puteți cere detalii în punctele de asistență de la vamă și de la gara Burdujeni, sau apelând numerele de telefon:
📞0751 156 235 - Arhim. Iustin Tănase
📞0740 314 777 – Pr. Ionel Maloș

Împreună putem reuși!


Sus


Dăruiți 3,5% din impozit!

Pe lângă activitățile specifice vieții monahale, obștea mănăstirii este implicată și în activități precum întreținerea și restaurarea obiectelor de patrimoniu, ajutorarea persoanelor aflate în nevoi, realizarea de publicații și sprijinirea românilor din afara granițelor țării.

Reglementările fiscale permit oricărei persoane care are venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România să hotărască felul în care este folosit până la 3,5% din impozitul pe venit pe care îl plătește statului, dispunând direcționarea acestui procent către o anumită organizație neguvernamentală sau unitate de cult.

Trei pași prin care puteți dona 3,5% din impozitul pe venit datorat statului către Mănăstirea Putna:

1. Descărcați formularul 230. Datele mănăstirii sunt deja completate.

2. Adăugați datele dumneavoastră personale și semnați-l. Dacă doriți ca și anul viitor să direcționați 3,5% din impozitul pe venit către Mănăstirea Putna fără a mai completa iarăși formularul 230, bifați căsuța „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”.
Nu este nevoie să completați câmpul „Suma”: administrația fiscală va calcula și va vira suma admisă, conform legii.

3. Depunerea formularului Denumire unitate de cult: Mănăstirea Putna
CIF: 7322399
IBAN: RO98 RNCB 0241 0230 3750 0001

Termenul limită pentru depunerea declarațiilor este 25 mai 2022.

Puteți depune declarațiile completate direct pe site-ul ANAF dacă aveți semnătură electronică sau un cont în Spațiul Privat Virtual ANAF. Informații detaliate despre Spațiul Privat Virtual găsiți pe site-ul ANAF.

Sus